Förlorad gnista

Jag har djupa tankar igen.. Tyvärr är det mörka djupa tankar.. Den gnista av hopp som började tändas i mig blåstes ut.. Vad är egentligen meningen med livet?

Jag orkar inte längre kämpa för att må bra, jag kämpar ju för alla andras skull. Vad får jag ut av det?

Vad kämpar jag för? Jag vet ju inte ens vad jag vill? Vad är målet med att kämpa? Varje dag är en kamp? Vad får jag för det?

Ju mer jag ler, desto ondare gör det i mig!!


Vem är jag?

Nu snurrar tankarna igen.. Vem är jag?
Är jag det glada spralligt Anna som tar initiativ och både hörd och syns?
Eller är jag den Anna och är lite tillbakadragen, blyg och avvaktande?
Eller den Anna dör ångesten tar över, där man ångrat allt man gjort...
Hur lär man sig att acceptera alla sidor man har? Orkar man leva ett helt liv utan att hitta sig själv?? Är det det man lever för? Att komma på vem man egentligen är?

Jag känner mig vilsen...


Rubrik

Kommer inte på nån bra rubrik, det är väl ett tecken på att jag inte vet vad jag ska skriva om.. Bloggtorka...
Kan ju fortsätta där jag slutade sist.. Överlevde den hemska bussresan, till och med utan att få panikångest..
Läkarbesöket gick bra.. Ska börja medicineras mot bipolär sjukdom typ 2.. Läkaren tyckte jag var ett läroboksexempel, konstigt bara att ingen märkt det tidigare.. Har ju ändå mått så här under flera års tid.. Men så är det väl när man inte söker riktigt hjälp..
Efter läkarbesöket gick jag direkt till psykologen. Var trött efter ångesten från bussresan och läkarbesöket, och det var väl på sett och vis bra. Då fick hon se den sidan av mig som jag i vanliga fall bara pratar om..
När jag ändå var i Nyköping passa jag på att träffa min fina vän jag träffade när jag låg inne, vi gick och käkade lunch och kollade i affärer..
Var helt slut när jag åkte hem och som vanligt när jag blir trött rasar världen samman..
Då åkte jag till stallet och red lektion för Lisa, och min ponny var helt jävla underbar... Jag måste ha världens mysigaste ponny!

Känner mig duktig med träningen, har varit på gymmet varannan dag, och dom dagar jag inte varit där har jag tränat hemma.. Känns till och med kul och träna..


Panik

Har läkartid och psykolog tid i Nyköping idag.. Och senaste gångerna har jag klarat att åka buss.. Så jag har inte ens oroat mig för idag.. Tills jag klev på bussen och inser att det är en skolbuss jag åker med.. Den är smockfull av folk och paniken bara växer.. Vad i helvete gör jag nu? Och hur undviker man en ångest attack med så mycket människor omkring sig?? Sitt still, tänk på andningen och beskriv saker runt omkring dig... Andas, andas, andas....


I vänta på att duschen ska bli ledig..

Alltid när jag mår dåligt blir jag dålig på att äta.. Även denna gång rasade jag i vikt.. När jag blev inlagd åt jag först ingenting.. Tog nästan en veckan innan jag började få i mig mat igen.. Då åt jag halva portioner.. Sen försvann matlusten igen, och ångesten var så kraftig att jag ofta kräktes, vilket betydde att jag inte fick behålla så mycket mat.. Då började dom ge mig näringsdrycker och höll koll på mig så jag iaf fick i mig tillräckligt med vatten..
I samma veva ökade dom min dos ångestdämpande och tillsatte zyprexa.. Det är en stämnings stabiliserande tablett. Då kom sakta men säkert matlusten tillbaka.. Nu har jag gått upp i vikt och väger några kilo mer än jag gör normalt.. Vilket gör att jag känner mig tjock.. Så idag efter att ha ätit bullar och tårta bestämde jag mig på riktigt för att börja träna.. Det var första gången jag var på ett gym, men absolut inte sista.. Jag ska ner i vikt igen men på
ett bättre sett än att svälta mig själv..

Vet inte om jag nämnt tidigare att jag red lektion igår.. Har ridit en gång på fyra månader och då bokar jag en privat lektion.. Det gick bra och jag är nöjd med tanke på hur dåligt skick vi båda två är i.. Har anmält mig till tävling den 6 oktober, behöver bara hitta nån som kan köra.. Har som mål att starta medelsvår till våren... Sen sm i sommar.. Alltid roligare att rida när man har ett mål..


Morgonpigg..

Det hör inte till vanligheten att jag är morgonpigg.
Men sen jag låg inne verkar det ha ändrats, nu är jag kvällstrött och morgonpigg.. Uppskattar det, det känns bra att gå upp på morgonen och skicka iväg Bella till skolan. Men idag när det är lördag skulle jag gärna vilja sova lite längre..

Sov bra inatt, nätterna har känts bra.. Ibland drömmer jag konstigt, men inte mardrömmar. Vem vet bolltäcket kanske hjälper..

Dagarna är det lite värre med, bär på känslan av att jag är ensam, fast jag har massa människor omkring mig.. Känner mig otrygg och orolig..

En snabb uppdatering innan jag ska iväg..

Jag åkte ju sdom sagt till stallet igår kväll.. Mullemedicinen funkade, kände mig bättre, blev mindre orolig.. Kramas och mysa med hästen måste vara det bästa som finns..
Tyvärr fanns det lite saker som irriterade  mig i stallet går, skulle klippa manen, men min sax var borta. Ryktskrapan hittade jag inte heller.. Gör ofta småsaker till en sån stor grej, speciellt när jag mår som jag gjorde igår..
När jag har skrivit färdigt det här tänkte jag cykla iväg till stallet och testa rida, har knappt ridit nånting på fyra månader, känner redan nu hur ont jag kommer ha imorgon. Men det är det värt.. Alla för min guling :P
Ska nog passa på och städa skåpet oxå och se om jag hittar mina borttappade saker...
 
 

Tankar om att vvara hemma..

Kom hem i måndagskväll, det kändes faktiskt ganska bra, trots att jag var väldigt orolig..
Allt har funkat bra fram tills idag, då osäkertheten börjar oroa mig igen.. Tänker alldeles för mångqa negativa tankar..  Känner mig otroligt rastlös, men har inte ork att göra något.. Tänkte försöka åka till stallet och se om det släpper, stallet är ju ett ställe där jag oftast inte tänker så mycket och så mår jag såklart bra av att bträffac min prins..

Igår morse tog jag bussen tillbaka till Nyköping för ett besök hos tatueraren.Är så nöjd. Det bvar min utskrivningspresent till mig själv..
 
 

Utskriven..

Kom tillbaka till psyk igår men värsta ångesten..
Vet inte om jag var nervös inför idag.. Efter massa piller kunde jag iaf sova några timmar, vaknade tidigt i morse och mådde fortfarande inte bra.. Mer piller och jag började till slut lugna ner mig.. Gick över till team 2 på em och snackade lite, då kändes det bättre sen..
Såklart hade jag hem längtan, men samtidigt var jag så sjuk jävla rädd för att lämna tryggheten och möta verkligenheten.. Känslan hänger kvar än..
Tack alla fina människor som förgyllt min tid, fått mina dagar att gå. Och alla ni som fortfarande hör av er och bryr er om mig (ni är inte så många längre).. Och sist men inte minst fina flickan som jag alltid kommer minnas när jag ser mig i spegeln efter imorgon.. Vi förevigar tiden med en stjärna.. När svårigheter kommer tittar vi på stjärnorna och tar nya tag och kämpar oss vidare... Missa aldrig livet!!
 
 
 

På väg tillbaka..

Sitter på bussen på väg tillbaka till Nyköping.. Har varit hemma och träffat kurator och kiropraktor.. Eftersom jag blir utskriven på måndag, så provade jag och Bella att sova hemma.. Det har gått jättebra. Nu blir nästa Trosabesök lördag till söndag.. Bella ska ha klassträff på söndag, då tänkte jag vara med, men jag får nog ta med mig mamma som stöd..

Det börjar bli mer och mer motigt att åka tillbaka efter permisarna, och det är ju ett steg i rätt riktning.. Passade på att städa lite nu när jag var hemma, känns bättre att ha det fint när man kommer hem..


Läsarantalet ökar..

Sitter på bussen på väg mot Nyköping.. Har varit i vagnhärad och spelat poker.. Trevlig och kul att komma bort från avdelningen en stund.. Men det ska ändå bli skönt och komma tillbaka..

Har många gånger frågat mig själv vad ni vill vill läsa om.. Nu behöver jag inte fundera längre, varenda gång jag har en dipp i mitt mående och jag skriver ut det i bloggen dubblas antalet läsare..
Valde att skriva ut i bloggen och på fb att jag ligger inlagd för att det inte skulle snackas så mycket om det, men det gör det visst ändå.. Jag är inte tvångsintagen och ligger inte heller inne pga missbruk..

Det är när krisen kommer man vet vilka som är ens riktiga vänner. Tack alla ni som visar att ni bryr er.. Alla sms och. besök betyder sååå mycket för mig...


RSS 2.0