Vab, hästar och städning..

Sitter hemma i soffan helt slut efter ridlektion på världens sötaste guling.. Det gick som vanligt bra, fast han började med att visa att han inte glömt att han är fjording..
Envisare ponny får man leta efter. Sluta hade han helt "glömt" hur man gör (för vi gjorde ju inte det häromdagen). Så han bestämde sig för att parkera ridläraren i sargen. Som tur är har hon själv haft gult en gång i tiden och skrattade bara åt att hon inte tänkte dig för.. Att ställa dig där han ska gå är ju att utmana ödet..
Efter det försökte vi göra slutan över medellinjen istället så lånade hon min pinne för att hjälpa till att putta lite på honom, då visade han henne att han bakbenen är för korta för att trampa under sig, dom räckte ju liksom inte ens fram till att sparka på henne :p
Men sen tröttnade han på att dumma dig och gick dom en klocka.. Då kan man inte annat än älska honom..
Köpte en ny sadel till honom idag.. Eftersom han "växt ur" den förra jag köpte.. Lite glad blir man ju, för det betyder ju att han fått lite muskler, men samtidigt kostar ju sadlar pengar.. Hur som helst så satt den nya bra, bättre än den gamla :)
Ska prova den gamla på en jäst k stallet om inte den kan ha den så åker den ut på annons.. Nån som vill ha en dressyrsadel?

Är fortfarande hemma med min opererade prinsessa, och tro det eller ej, vi har inte blivit osams en enda gång :) Idag fick hon följa med till stallet första gången efter ingreppet och blev så glad över att få pussa på sin ponny igen.. Om hon fortsätter må så här bra kan hon nog prova att rida en nån vecka..
Idag har vi städat här hemma och imorgon ska vi fortsätta.. Måste ju passa på att storstäda nu när man ändå är ledig..
Jag och mamma ska åka och hämta en kaninbur oxå, så jag kan söta på Bellas kaniner, vill ju inte ha fler ungar..Nån som vill ha en kaninunge?


Nyköpings lasarett

Den här veckan har bestått av sjukhus.. Och det är ju verkligen det roligaste stället och spendera en massa tid på... Eller inte.. I måndags var vi iväg till logopeden och i tisdags var vi hos tandläkaren... I onsdags slapp vi faktiskt nyköping men i torsdags var det dags för operation..

Hon hade tid 7.20 på morgonen. Fick anmäla oss i kassan på öron-näsa-hals för att sen bli skickade till barnavd.. Väl framme där fick hon ett rum och sen fick vi vänta. Hon skulle opereras klockan 9.50.. Vi passade på att kolla lite på film innan det var dags för lugnande och lp-bricka.. Skrattade lite åt henne efter hon fått sitt lugnande hon låg i sängen och svammlade om en massa konstiga saker..

sen var det dags att gå vidare till op.. Jag fick vara med när dom sövde henne.. Tyckte det var skitjobbigt att se.. Men när hon hade somnat fick jag gå och fika.. Sen var det bara vänta på att dom skulle ringa och säga att dom var klara.. det var den längsta timmen i mitt liv tror jag.. Skit vad nervös jag var.. Fick typ för mig att hon skulle dö av narkosen.. Men efter en timme ringde dom äntligen upp och sa att jag skulle möta dom utanför uppvaket. 

När dom kommer ut med henne ser jag att hon ligger på sidan med tårar i ögonen, dom berättar då att hon hade vaknat och varit lite lesdsen och när hon hör min röst vaknar hon igen och då med världens panik av smärtan.. Vi var fyra stycken som försökte hållla fast henne för att dom skulle kunna ge henne morfin och lugnande, men det gick inte så jag fick ta upp henne och sätta henne i mitt knä. Det i kompination med medicinerna fick henne att somna om..

Sen vaknade hon nån timme senare och då mådde hon mycket bättre.. Efter 3 timmar på uppvaket fick hon komma tillbaka till barnavd. Först gick allt ganska bra, men ju längre tiden gick desto värre blev det, hon började må illa och kunde inte få i sig nåt och det hon hade fått i sig tidigare kom upp.. Vid 8 på kvällen fick vi äntligen tillåtelse att åka hem, om jag lovade att komma in med henne på morgonen.. Hon spydde sista gången i bilen på vägen hem..

På morgonen fick hon i sig en glass, som hon fick behålla... Så när vi precis skulle åka ringde dom från barnavd och frågade hur det gick. Och med tanke på att hon fårr behålla glassen och att hon hade kissat på morgonen när hon vaknat tyckte dom vi kunde avvakta lite.. Tvingade i henne en glass till och den fick hon oxå behålla.. Ringde till dom och berättade det, då sa dom att hon inte behövde komma in.. Men att jag skulle hålla koll på att hon kissade..

Det har varit varit tuffa dagar, inatt vaknade hon av smärtan. Men idag har det varit ganska bra.. En timme innan det är dags för smärtstillande märker man att hon blir tyst och mer hängig. Så det gör nog fortfarande ont..

Hoppas hon snart är på benen igen.. Min lilla skrutta..


Här har hon fått lugnanade..

Inne i op salen precis innan hon sövs

På uppvaket efter vi fått henne att somna om.

RSS 2.0