kanske ska öppna ett zoo..

Skulle ha bloggat redan igår kväll, men va så trött så ögonen gick i kors.
Joel och Bella kom förbi en sväng igår. Joel skulle på 30-års fest och frågade om Bella kunde få vara hemma under natten. Klart hon fick de. Så jag gav mig av till stallet för att hinna rida två kusar innan det va dags för henne att komma hem. Ridning i gick bra igår. Både Maroll och Flurre skötte sig jättebra. Flurre gick till och me framåt riktigt bra mot slutet, fick till och me sitta och hålla in honom. *chockad*. Han gjorde fina öppnor och har börjat hajja vad skänkelvikningen går ut på, fast det är lite svårt, viilket ben var det man skulle ta först? Och varför måste man trassla ihop benen? Ska det kallas fint? :P
Idag tänkte jag bomträna honom lite. Tror han börjar bli redo för det nu. Kanske även tar en lite galopp på honom. Får se hur han känns, han kanske har träningsvärk.
Maroll ska jag fortsätta jobba me idag oxå.  Mjukgörande, och hoppas på att han snart börjar bära sig själv. Han hänger sig i min hand, men det blir bättre och bättre för varje gång. Han kanske jag ska ut och rida i backar med. Det skulle han behöva.

Joel var här för en stund sen och hämtade Isabell. Dom skulle visst åka och köpa en kaninbur. Fråga mig inte hur det gick till, men Bell ska få en lite kanin och ha här hemma. Hoppas inte Cleo äter upp den bara.

Dags att sätta igång kanske.





Dagar som gått..

Måndag var jag ledig från jobbet.
Gick upp tidigt med Bella, eftersom hon skulle till skolan. När vi hade fått iväg henne, var det dags att få i sig lite kaffe. Sen tog vi det lugnt fram till kl 10 när Järnhandeln öppnade, gick dit och kollade på tapeter till köket och sen färg till sovrummet. Kunde inte riktigt bestämma oss, så vi tog me lite prover och gick till Hannahs och käkade lite frukost. Tog en promenad längs ån och tittade lite. Jätte myisgt och bara gå runt utan stress. Tillbaka till järnhandeln och kollade nummer på dom tapet vi hade valt. Handlade lite småsaker. Sen gick vi och hämtade Bellsibubb.
På eftermiddagen åkte jag till stallet. Red både Loppan och Maroll.  Snackade lite me Anna oxå. Nu blev det bestämt att jag rider Maroll alla dagar. Känns skönt att jag fått igång ridningen igen. Synd bara att jag inte kan rida min lilla plutt. Saknar honom så otroligt mycket. Visst att det skulle bli jobbigt, men trodde aldrig det skulle bli så här jobbigt.

Tisdag var det dags att jobba lite igen. Efter jobbet åkte vi till Vagnhärad och kollade på soffa, fanns massa fint. När vi kollat klart där åkte vi till Hölö och kollade lite där. Köpte en soffa, ett soffbord och en matta. Nu jävlar ska det bli fint här hemma. Vidare till Södertälje, och beställde lite grejer på jysk och handlade lite på elgiganten. När vi kom hem beställde vi nya gardiner, sängkläder, lampor, mattor och massa annat från Jotex. Det kommer bli sååå fint här hemma.

Onsdag hade jag och Bell en slappar dag. Hon hade fått löss igen så vi avlusade oss och satt bara framför tvn och hade mys. På kvällen var Maria och Tobbe förbi och fikade lite.

Idag jobbade jag till 12, sen tröttnade jag och kompade på eftermiddagen. Passade på och ta stallet innan jag hämtade lillfisan. Red både Maroll och Loppan. Nu på kvällen har jag och Bella haft slappar kväll. Legat på soffan och halvsovit. Efter vi hade ätit middag lite sent idag försvann hon, hittade henne i sängen, hon hade somnat redan kl åtta. Det händer inte ofta. Nu är det dags för mig och lägga mig och läsa. Är oxå jätte trött idag. Får se och jag ens är vaken när N kommer hem. :P


troll, cykelköp och försmå ridbyxor.




Vilken underbar dag vi har haft. Jag skulle egentligen ha åkt till Stockholm och kollat på möbler och lite annat, men det blev inställt för han blev tvungen att jobba.
Vid kvart i 7 vaknade barnen till i morse. Eller jag antar att Emilia vaknade och väckte min morgon trötta Bella. Men dom gick snällt upp själva och tittade på tv. Så jag somnade om och vaknade kvart över 8 av att det kom på hungriga barn och hoppade på mig. Gick upp och fixade frukost till dom, sen kastade jag dom i badet. Medans dom satt där passade jag på att gå ut med hunden och tvätta lite. Sen klippte jag klorna på Cleo och duschade henne. Under tiden ringde mamma. Hon hade ju räknat me att ta barnen när jag skulle iväg, men eftersom jag inte kom iväg, blev hon rastlös och tyckte vi skulle hitta på nåt med barnen tillsammans. Tog oss ner mot "stan" där det var nån familjedag av nåt slag. Så barnen fick ansiktsmålning, fast Bella ville inte ha. Dom fick fiska fiskedamm, gå tipspromenad, sjunga allsång, kolla på trollteater, rida ponnyridning och lite annat smått och gott.




Tyvärr hann jag inte få nån bild på Isabell då dom red nästan samtidigt.


Ögon, Öron, kinden klappen får.
Huvud, axlar, knä och tå. Knä och tå.




När allt började stänga gick vi hem mot mamma och på vägen hittade vi en cykel som var till salu. Så nu har Bella äntligen fått en ny cykel oxå.
Väl hemma hos mamma käkade vi soppa.


När Emilia va hemma hos sina föräldrar igen satte jag min på cykeln till stallet. Fick nämligen ett sms av Sandra där hon sa att jag kunde rida om jag ville, och de ville jag ju såklart. Det gick bra idag, kände mig nöjd med både honom och mig när jag satt av.

En sak jag inte kan förstå är.. Jag cyklar till stallet typ varje dag och det blir bara jobbigare och jobbigare för varje gång. Borde det inte bli lättare? Förut kunde jag cykla dit rida två hästar och cykla hem. Kändes knappt. Nu cyklar jag fram och tillbaka och rider bara en häst. Då är jag helt död när jag kommer hem. Och dessutom har mina ridbyxor blivit försmå. Jag säger ju att det är farligt att träna. :P

saknar gulingen och spyr på mitt barn

Idag är verkligen en jobbig dag. Saknar min guling som fan. tycker det är jätte kul att rida andras hästar och få prova sig fram lite. Men jag saknar så det gör ont. Måste åka och hälsa på honom snart. Kanske till och med kan få rida lite. :P

Här händer inte så mycket annars. Idag är jag lilla Emilia sovandes här igen. Vi käkade lite taco förut. och nu väntar jag på att min sambo ska komma hem och ge mig en kram för det behöver jag ;)

Min dotter är inte kul att ha och göra med nu. Hon gör allt hon inte får, är uppkäftig som fan och trotsar allt vi säger till henne. Flera gånger om dagen måste jag gå ut, ta en cigg och andras för att inte förlora kontrollen och klappa till henne. Hon är bara 8!! Hon drar ner på stan även fast jag har sagt nej, hon snor pengar och vägrar hjälpa till hemma. Idag tex tog hon ett bad. Då hade hon slut på all duschkräm (flaskan va nästan full) och halva balsamet. Hon har gjort det förr och jag har förklarat för henne att hon inte får göra så, men likförbannat gör hon så och när jag frågar henne varför ljuger hon mig rakt i ansiktet och vägrar stå för det hon gjort.
Senare frågade hon om hon fick gå till Trossen. Jag sa nej eftersom Emilia var här. Efter maten ställer jag mig och diskar, Emilia och Linus kommer in (var barnvakt till grannbarnet) jag frågar vart Bella är och dom säger att hon cyklat ner på stan. Hon kommer hem två timmar senare. Nu har hon utegångsförbud till hon fattar vad fan hon håller på med. Nån som har nåt tips på hur man uppfostrar ett barn som tror hon är tonåring?

vilken dag i veckan är det egentligen..

Bristande uppdatering beror på att det inte hänt nåt som är värt att skriva om :P

I tisdags var jag och Bella hemma och bakade kakor, sen kom Laura förbi en sväng och fikade.

Igår va Laura förbi en sväng oxå. Jag skulle egentligen ha åkt till stallet, men hade ingen skjuts. Bella orkade inte cykla...

Men idag har jag varit i stallet. Red Flurre som jag skrev om sist. Det gick jätte bra. Han kämpade på riktigt fin. I slutet såg han ut som en åsna, med öronen hängande lite åt sidorna. Det är ju så gulligt. Hade jag kunnat ta en kort på det hade jag gjort, bara för att ni skulle få se. Har lite andra bilder jag kan visa ist.Tyvärr är min dotter inte världens bästa fotograf och min mobil hade inte världens bästa kamera. Dessutom vet jag inte om att hon fotar medans jag rider. Men jag bjuder på de.








Hästnörd

Vilken hästnörd man är då.
Slutade jobbet halv fem cyklade hem, bytte om till ridkläder, gick en sväng med hunden, värmde lite kaffe i micron, sen satte jag mig på cykeln till stallet. Kvart över fem var jag framme. 45 minuter efter jag stämplat ut var jag hos hästarna. Då inser jag att man växer inte ifrån ett hästnördsliv. En gång hästnörd alltid hästnörd :P

Red först Maroll. Gick inte så jättebra, men jag kände mig ändå nöjd när jag var klar. Han är svår, eller så har jag inte kommit på hur han ska ridas. Han är tung, och hänger sig i handen hela tiden. Måste använda varenda muskel jag har för att bära upp honom, då finns det ju inget kvar till att flytta honom sen. Det blir säkert bättre med tiden.

När jag skrittade av honom kom Sandra med sin Flurre som jag red. Det var en upplevelse. Rida travare igen, det var ju inte igår. Gick helt okay tycker jag nog själv, med tanke på att det var första gången. Han behöver bygga mycket muskler och tränas upp. Men jag tror att det kan bli en riktigt fin häst. Dock kommer det krävas mycket envishet och tålamod. Hoppade honom några skutt. Var egentligen meningen att han skulle hoppas lite högt, men jag tycker han var för obalanserad än för att hoppa högre höjder. Det var helt klart en jättemysig häst.

Var hemma igen vid strax efter 8 på kvällen. Sen dess har jag bara hunnit duscha och laga lite mat. Och nu är klockan dags att sova snart.


Då är man tillbaka i drömfabriken efter...

Då är man tillbaka i drömfabriken efter några dagars ledighet.. Hade gärna varit ledig några dagar till, men måste spara min sista semestervecka.. Blev ingen ridning igår.. Vi ska ta det idag istället.. Uppdaterar hur det gick lite senare..


Varför måste man alltid kämpa för att komma på rubriken?

Har inte bloggat på ett tag. Eller jo jag har, men utav nån anledning har inte inläggen publicerats. Det kanske beror på att jag bloggat via mobilen.. Men men det är ju skit samma..

Vad har hänt sen sist då?
Jag misslyckades med att sluta röka. Det var inte så jävla lätt nån han gick ut och rökte och tvingade mig va sällis för han tyckte de va tråkigt att sitta själv. Han erbjöd mig på cigg typ 10 ggr på en dag. Och tillslut gick vi till Rhodos och käkade, då drack vi öl och han tänder en cigg till mig och lägger den framför mig. Då gick det inte att säga nej längre. Så nästa gång jag bestämmer mig för att sluta, ska det vara när han jobbar.men jag höll upp i 2 dagar, tycker det var bra kämpat men tanke på hur han försökte få mig att röka hela tiden..

I torsdags var vi ute och plockade svamp.. Eller nej, vi letade svamp.. Hittade typ 10 st eller nåt. Men vi fick en 4 timmars lång promenad :D

Och i fredags åkte Bella till sin pappa, då var vi ute och käkade på grekiska.

Igår cyklade vi iväg till stallet och red Maroll.. Det gick så där. Han är så jävla tugn och går inte ett steg gratis. Men jag var nöjd när jag satt av iaf. Nisse red oxå. Det gick faktiskt rikigt bra. Mycket bättre än när han red Loppan. Beror säkert på att Maroll är större, stadigare och betydligt mycket lugnare :P

Kanske blir stall för mig idag igen. Sitter och väntar på att en tjej ska höra av sig angående ridning under em/kväll. Hon ville att jag skulle hoppa hennes häst. Jag som inte hoppat på tvåhundra år, och har inte hoppat nån annan än min egen sen stenåldern, men va fan, man lever bara en gång.

Uppdaterar från sjukan senare då.. :P





Klockan är snart 1 och jag sitter och röke...

Klockan är snart 1 och jag sitter och röker min sista cigg. Sen ska jag sluta. Håll tummarna för mig nu...


wiiiie... Chefen kom och sa att alla som v...

wiiiie... Chefen kom och sa att alla som vill vara lediga får det i två veckor framåt.. Jag har tyvärr inte så mycket semester kvar.. Men har komptimmar så det räcker resten av veckan.. Så vid 12 går jag hem och återkommer måndag morgon.. jippie..


Fy fan för att ha börjat jobba igen.. Ä...

Fy fan för att ha börjat jobba igen.. Är så jävla trött när jag kommer hem på kvällen.. Och i morse försov jag mig och kom över en halvtimme försent till jobbet. Kass man är.. Tur att N är hemma och ledig. Då har jag nån som tar hand om mig när jag kommer hem. :)


regnet bara öser ner..

Söndag och min sista dag.. Imorrn börjar verkligheten igen. Då är det dags att ta sig upp i gryningen och ta sig till Drömfabriken.. Ser inte fram emot det.
Enda fördelen med att börja jobba igen är att man får tillbaka alla rutiner. För som det är just nu finns inga rutiner alls hemma hos oss..

Bellas kompis har sovit här tre nätter i rad nu. Så ikväll tänkte jag skicka hem henne tidigt, sen kasta mitt barn i badet och sen sängen och hoppas på att hon är så trött så hon somnar tidigt.

Igår gick jag till lillasyster och drack lite kaffe. Så kom deras dotter hem men prickar över hela kroppen, kanske vattkoppor. Barn är ju så otroligt söta när det brutit ut ordentligen och dom har prickar över allt.. :)
När det sen var dags för mig att ta mig hemåt, ville lilla Emilia följa me. Så vi gick hem till mig och kollade på bompa. Sen kom Laura förbi, meningen var att vi skulle kolla på vad som kan ha blivit fel i min blogg, men istället hamnade vi på Sportbaren, eftersom Emilia va sugen på glass, och varken jag eller Laura tackar nej till en öl.

På vägen hem gick vi förbi och handlade lite, sen lämnade vi av Emilia hemma hos sig. Gick vidare hem till mig, så Laura kunde äta lite kräftor. Och när hela familjen va samlad hemma gick Laura hem. Och vi satte oss runt bordet och käkade kräftor. Jättemysigt.

Dagen har bara dåligt väder att bjuda på. Usch vad trist, jag hade tänkt gå en långpromenad me vovven. Men är inte så sugen när det spöregnar ute. Hoppas vädret blir bättre till kvällen.



Hitta världens sötaste bild på mobilen!

bild002 (MMS)

Hitta världens sötaste bild på mobilen!


:(

Min blogg vill inte som jag vill.. Finns det nån snäll som kanske vet hur jag får bort inläggen som hamnat på kanten?


onödigt inlägg i brist på nåt att göra..

Sitter och funderar på att göra om min blogg design, men just nu är jag för trött för att ens tänka på hur den ska se ut. Kanske kommer på nåt bra under natten..

Bellas kompis sover här i natt igen, och dom har fortfarande inte somnat. Själv sitter jag och väntar på att N ska komma hem från jobbet..



♥Love U♥


Vill man vara fin får man lida pin..

Jag har satt in löshår igen.. Fan va nöjd jag blev. Bilder kommer senare. Har inte hunnit fixa håret eller sminkat mig ännu..

Bella hade en kompis sov här i natt, så idag är man lite trött. Trots att dom faktiskt var ganska snäll och somnade tidigt. Mycket kanske beror på att jag vaknade varje gång jag rörde huvudet eftersom det spänner som fan i hårbotten. Vill man vara fin får man lida pin..

Idag händer nog inte så mycket. Gick upp skapligt och fixade frukost, måste ju börja ställa om dygnet lite. Eftersom det snart är dags att gå och jobba igen. Ska tvätta lite och vika tvätten jag tvättade igår. så har jag bjudit över Maria på mat och fika idag. Va så länge sen vi sågs, så jag kände att jag vill träffa henne. Hon flyttar ju snart oxå.. :/

Idag borde även min lillasyster och Peter komma hem.. Då skulle deras lilla söta Emilia flytta hit. Det sa hon iaf när hon och hennes mamma var osams :P Barn är ju bara för söta ibland..

Jag har fått min käre dator att fungera lite bättre. Så här kommer lite bilder från alla möjliga olika tillfällen..


Min fina lilla minigris :P
 

Mina helt normala vänner en kväll på Sjökrogen


Den sista bilden jag tog på min ponny


Pappa Kari me syster Jennys födelsedagsdrink


Jenny på hennes födelsedag


Världens roligaste ponny. Loppan.

läsare.

Känns jätte kul. Jag har fått jättemånga läsare. Vet dock inte vilka men nån kanske vågar skriva en kommentar..

Vi var duktiga och bakade idag. Blev både bullar och bröd. Sen blev det lite fika. Innan det var dags att börja med maten. Medans maten stod i ugnen gjorde jag prdning i köket. Va pärlsocker lite över allt :P Och maten måste jag verkligen ha lyckats me idag. Bella åt tills det sprutade ut genom öronen, hon som knappt äter nånting i vanliga fall. Blev riktigt chockad.

Nu är det bara tre måsten kvar för idag sen är det äntligen kväll även för mig. Gå ut med hunden, natta barnet och duscha. Sen ska jag krypa ner i sängen och kolla på film.




♥MISS U♥


en bulle i ugnen..

Här hemma händer inte mycket. Vädret är skit och jag har ångest över att det är min sista semester veckan. Bella går mig på nerverna för hon har utegångsförbud. Och han jobbar. Men igår slutade han tidigt, redan vid 5 och då var Bella hos sin pappa en stund och hälsa på. Vi passade på att slöa och kolla på film. Bella är lite gladare idag och vi lite mer utvilade. Så idag blir det till att baka lite bullar :D
Jag vet, jag har själv börjat fundera på vad som hänt med mig. Vad gör jag på dagarna, städar, tvättar och bakar bullar?1? Hmm, tur att jag har hästarna och rymma till ibland. :P

Om inte min dator hade sagt upp sig, så hade här funnits massa fina bilder på Loppan och en nybadad Cleo.
Men nu är de dags att cykla till Ica Trossen och handla jäst..

Kom förbi och käka bullar lite senare ;)


Helgen v 30

Känns som det är dags att skriva några rader igen..
I fredags åkte Sessan som sagt till farmor.. Så efter N slutat jobba gick vi och tog några öl på fyren med mina föräldrar..
I lördags var jag rätt sliten, kände mig trött och hängig hela dagen. Så jag blev hemma mest hela dan. Var bara hos hästarna en stund på kvällen. Lilltjejen kom hem och hade blivit helt sönder riven av en katt. Hela hennes ben och armar har fullt med rivmärken. Men hon får väl vara stolt över att hon iaf räddat livet på katten :D
Den natten ville även min systerdotter sova här. Så vi satt och åt godis till sen kväll och hade bara mysigt.

Söndag morgon vaknade den minsta kl 06.30. Och eftersom hon väckte den lite större, så fick vi halvsova lite längre. Men efter en timme ville barnen ha frukost. Sen var det av till syster och väcka dom, så vi kunde åka och storhandla. Nu har jag mat hemma iaf :D
Hem och städa massa och sen till stallet. Ridningen gick helt okay. Och Loppan är världens sötaste och roligaste ponny och rida. Shit vad vi har kul tillsammmans.. Tack Tove för lånet :P

Har tappat bort min telefon, så det är nog svårt att nå mig just nu. Men finns på Bellas nr.

RSS 2.0